Informacije vezane za zdravstvenu zaštitu studenata

Svaki redovni student ima dva liječnika: liječnika obiteljske medicine i studentskog liječnika.

Studentski liječnik na prvoj godini fakulteta obavlja sistematski pregled. Ukoliko na sistematskom pregledu studentski liječnik otkrije određeni zdravstveni problem, uputit će vas na daljnju obradu. Ako ste bolesni, trebate otići svom izabranom liječniku obiteljske medicine. 
Studenti koji nisu iz Splita i zadrže izabrane liječnike u mjestu stalnog prebivališta, u slučaju bolesti mogu se javiti na hitnu medicinsku pomoć ili za vrijeme studiranja izabrati obiteljskog liječnika u Splitu. Isto vrijedi i za stomatologa i ginekologa.
Kod studentskog liječnika, u slučaju bolesti, možete doći po savjet, eventualno uputnicu ali ne po recepte.

Nadležni liječnik SOZS-a je doc. dr. sc. Željka Karin, dr. med.
Medicinska sestra: Anita Buljan, prvostupnica sestrinstva
Ambulanta se nalazi u Splitu, na adresi Vukovarska 44, stara Zdravstvena škola, ulaz prizemlje lijevo
telefon (0)21 315 957
e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
Radno vrijeme: svaki radni dan od 7:00 do 15:00 sati


Studenti iz Bosne i Hercegovine ostvaruju pravo na zdravstveno osiguranje u Republici Hrvatskoj na dva načina:
  1. Odjavom sa zdravstvenog osiguranja u Bosni i Hercegovini te dostavom Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje potvrde o odjavi sa zdravstvenog osiguranja iz BiH zajedno s potvrdama o prebivalištu ili boravištu te potvrdom o statusu redovnog studenta,
  2. Zadržavanjem statusa osiguranika u Bosni i Hercegovini na način da zatraže od nadležnog Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje u Bosni i Hercegovini obrazac BH/HR3 te navedeni obrazac dostave Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, Regionalni ured Split, (Obala kneza Branimira 14, Split, soba br. 10) i tako ostvare pravo na tzv. Bolesnički list.


Nakon završetka studija, prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja koja su stečena po osnovi redovnog studiranja, traju 30 dana od datuma diplomiranja.