EMBL

EMBL je međuvladina organizacija sa sjedištem u Heidelbergu, osnovana s misijom promicanja istraživanja molekularne biologije u Europi, osposobljavanja mladih znanstvenika i razvoja novih tehnologija. Novim EMBL znanstvenim programom za razdoblje 2022-26 'Od molekule do ekosustava', predviđeno je mnoštvo aktivnosti:
  • natječaji za doktorske i poslijedoktorske stipendija na nekom od EMBL instituta (HeidelbergGrenobleHamburgHinxtonRimBarcelona)
  • trogodišnje ARISE stipendije za istraživače iz STEM područja za razvoj karijere u vođenju istraživačkih infrastrukturnih pogona
  • mnogobrojne ljetne škole i tečajevi (u privitku popis svih tečajeva u 2023. godini)
  • mogućnosti provođenja istraživanja na nekom EMBL institute za studente diplomskih studija
  • ostvarivanje znanstvenih posjeta u EMBL istraživačke grupe.
 
Aktivnosti su detaljno opisane na web-stranici https://www.embl.org/training/.

Osim usavršavanja, znanstvenici mogu koristiti i neke od servisa i naprednih tehnologija koje EMBL nudi: od elektronskog i ostalog mikorskopiranja, genotipiziranja, sekvenciranja, korištenja in vivo genskog editiranja, mobilnog laboratorija itd. Više u brošuri u prilogu te na poveznici https://www.embl.org/services-facilities/.

Također postoji mogućnost posjeta mladih znanstvenika EMBL postrojenjima i moguće je aplicirati za stipendiju Christian Boulin Fellowships (https://www.embl.org/services-facilities/boulin-fellowships/).