Objava odobrenih tema za završne i diplomske radove 

Student bira temu i mentora u Studomatu u rokovima reguliranim Pravilnikom.

Student je obvezan izraditi završni/diplomski rad uz kontinuirane konzultacije s mentorom, a u skladu s „Uputama za izradu Završnog rada“ odnosno u skladu s „Uputama za izradu Diplomskog rada“. U navedenim uputama je vremenski okvir izrade i obrane završnog/diplomskog rada.

Za dostavu dokumentacije u PDF-u studenti mogu koristiti aplikacije poput Adobe Scan i sl.

U procesu izrade i prijave obrane završnog/diplomskog rada, kontakt e-mail Studentske referade je Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .


Tko može biti član Povjerenstva za ocjenu i obranu završnog/diplomskog rada?

  • Povjerenstvo za ocjenu i obranu završnog/diplomskog rada čine mentor i dva nastavnika Odjela ili drugih visokoškolskih ustanova, koji sudjeluju u izvođenju nastave te imaju izbor znanstveno-nastavno, nastavno ili suradničko zvanje.
  • U Povjerenstvu za obranu diplomskog rada, barem jedan član Povjerenstva mora biti zaposlenik Odjela.
  • U slučajevima imenovanja sumentora, obvezni član Povjerenstva za ocjenu i obranu završnog i diplomskog rada je mentor.
  • Mentor ne može biti predsjednik Povjerenstva.
  • U odsutnosti jednog od članova Povjerenstva, zamjenjuje ga pomoćnik pročelnika Odjela za nastavu ili neki drugi nastavnik, zaposlenik Odjela.

Tvrdi uvez rad treba biti u modroj boji. Završni rad ima srebrna slova na naslovnici, a diplomski rad zlatna slova na naslovnici.

Student je obvezan ishoditi i priložiti mišljenje Etičkog povjerenstva/odbora one ustanove u kojoj su prikupljeni podaci o predmetu istraživanja ili o ispitanicima istraživanja, za korištenje podataka u istraživačku svrhu. Etičko povjerenstvo Odjela daje mišljenje o predloženoj temi istraživanja koja je predmet prikupljanja i obrade završnog i diplomskog rada, ukoliko je to u skladu s Etičkim kodeksom Odjela, odnosno s etičkim načelima koji vrijede u visokom obrazovanjuPRISTUP BAZAMA PODATAKA OD KUĆE
Pojedinim bazama podataka, na koje je hrvatska znanstvena i akademska zajednica pretplaćena nacionalnom licencom, možete pristupiti od kuće.
Odabirom opcije Proxy na glavnom izborniku Portala e-izvori i nakon unosa svojih AAI korisničkih podataka, ponudit će Vam se popis baza podataka i zbirki e-časopisa u nacionalnoj licenci koje su dostupne putem proxy server http://baze.nsk.hr/
PLAGSCAN
Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu odabrao je softver PLAGSCAN za provjeru izvornosti završnih i diplomskih radova. Provjeru radova mogu izvršiti nastavnici i studenti, sukladno procedurama i potrebama na visokom učilištu.
U skladu s Odlukom Uprave Odjela od 6. srpnja 2020. godine, student je prije definiranja obrane završnog/diplomskog rada obvezan dostaviti Studentskoj referadi potpisano Izvješće o provedenoj izvornosti studentskog rada.

Dozvoljeni postotak podudarnosti rada je do 10%.

Pristup softveru moguć je jedino sa AAI@EduHr korisničkim identitetom SOZS-a koji se može zatražiti od IT Službe na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  s popunjenim obrascem za izdavanje AAI@EduHr lozinke.

Administratori ustanove definiraju postavke računa za svoju ustanovu, pomažu korisnicima s jednostavnijim upitima vezanim uz pristup i korištenje odabranog softvera, a njihova najvažnija uloga je informiranje i koordinacija korištenja na razini svoje ustanove.

Kao pomoć pri korištenju softvera PLAGSCAN dostupne su upute na sljedećoj poveznici https://www.srce.unizg.hr/spa/upute-i-animacije.
Snimku webinara o korištenju softvera možete pogledati na poveznici  Softveri za provjeru autentičnosti radova | Srce (unizg.hr)