Otvorena je prijava i za treću radionicu iz ciklusa Talk&Grow pod nazivom ''Ispitaj svoje potencijale''. 

Grad Split objavio je  dana 31. listopada 2019. godine Natječaj za stipendiranje učenika i studenata i naknadu dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija u školskoj godini 2019./2020. Rok za predaju prijave s odgovarajućom dokumentacijom istječe 15. studenog (petak).

Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/

Obavještavamo vas kako je otvoren natječaj za mobilnosti izvan CEEPUS mreža - freemover mobilnost za ljetni semestar tekuće akademske godine. Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama AMPEU.

Unisport Split i ove godine organizira pripreme za Splitski polumaraton koji će se održati 23.02.2020. te u skladu s time će omogućiti 50 besplatnih startnina za studente i djelatnike Sveučilišta u Splitu. 

Otvorena je prijava za prvu radionicu iz ciklusa Talk&Grow pod nazivom ''Kako (se) prezentirati''.

Rok za prijavu je 4. studenog 2019. godine u 12 sati.   Podsjećamo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je dva javna natječaja za dodjelu državnih stipendija redovitim studentima za akademsku godinu 2019./2020. Natječaj za dodjelu 10 000 državnih stipendija za akademsku godinu 2019./2020. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.") redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj objavljen je 14. listopada 2019. godine i dostupan je na poveznici https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/3146.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima znanosti obavijest s uputama za provjeru podataka. Obavijest je poslana na njihove adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr u svrhu provedbe dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2019./2020.

Sandra Kuzmičić, dr. med. održat će nastupno predavanje, kao pristupnik u postupku izbora u nastavno zvanje naslovnog predavača u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, polje Kliničke medicinske znanosti, grana Fizikalna medicina i rehabilitacija dana 24. listopada 2019. u 15,15 sati u prostorima KBC Split, Križine, 6. kat, velika predavaonica. 

Od 22. listopada 2019. do 05. prosinca 2019. (utorkom i četvrtkom u popodnevnim satima) na Ekonomskom fakultetu u Splitu održati će se BESPLATAN program edukacije pod nazivom „Zimska škola: Perspektiva održivog razvoja u urbanim sredinama“.  Program edukacije organizira Ekonomski fakultet u suradnji s Gradom Splitom u sklopu međunarodnog projekta "Shaping fair cities“. Polaznici programa mogu biti studenti svih sastavnica Sveučilišta u Splitu (poslijediplomski, diplomski ili više godine preddiplomskog studija) kao i druga zainteresirana javnost, a dvoje najboljih polaznika će imati osiguran odlazak na edukaciju u Bolognu (veljača 2020.) uz pokrivene sve troškove.

Talk and Grow by UNIST je ciklus predavanja za studente u organizaciji Sveučilišta u Splitu na kojima će gostovati niz uspješnih, poznatih i cijenjenih osoba iz različitih područja. 

Nastava za studente 1. godine svih sveučilišnih preddiplomskih studija počinje listopada 2019. u 8:00 h, u amfiteatru A-0-3 u prizemlju Zgrade 3 fakulteta

Pozdravni govor V. d. pročelnika Odjela održat će se listopada 2019. godine u 9;45 h u istom amfiteatru, nakon završetka nastave.
 
Nakon pozdravnog govora studentima će se podijeliti studentske iskaznice i indeksi.
 
Raspored predavanja za akademsku godinu 2019./20. studenti mogu naći na linku 
Preddiplomski sveučilišni programi klikom na pojedini studijski program i izbor turnusa.
EUROSTUDENT VII je istraživanje o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja koje se provodi u više od 30 zemalja Europe. Istraživanje je ujedno i najveće europsko istraživanje o kvaliteti studentskog standarda.

Istraživanje EUROSTUDENT VII provodi se putem web ankete i obuhvaća sve studente koji trenutačno studiraju u Hrvatskoj na preddiplomskom, diplomskom ili integriranom studiju na javnim i privatnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj.

Više informacija na POVEZNICI.
Poštovani studenti, Obavještavamo Vas da je nastava za sve sveučilišne preddiplomske studijske programe planirana na način da završi najkasnije do 15. srpnja 2020. godine kako bi se svim redovitim studentima omogućilo neometano korištenje prava na subvencioniranu prehranu i subvencionirano stanovanje te pravovremenu prijavu na sudjelovanje u natječaju za raspodjelu mjesta u studentskim domovima. 

U 7. ciklus Dijaloga Europske unije s mladima putem konzultacijskog upitnika dostupnog na http://eupita.eu/ukljuci-se/reci-nam-sto-mislis-ispuni-upitnik/ , mlade pitamo što misle o kvalitetnim poslovima, radu s mladima te prilikama za mlade u ruralnim područjima.