Obavijest o izboru kandidata, za radno mjesto voditelj odsjeka (položaj II. vrste) - 1 izvršitelj (m/ž) na određeno vrijeme (12 mjeseci) u punom radnom vremenu, u studentskoj referadi, uz uvjet probnog rada od 3 mjeseci na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija, je u privitku.

Obavještavamo studente Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija o radnom vremenu Studentske službe.

U razdoblju od  28. 07. 2020. do 04. 08. 2020. Studentska služba radi prema uredovnom radnom vremenu za studente, s tim da se u tom istom razdoblju potvrde o studentskom statusu i prijepisi ocjena mogu zatražiti i dostaviti putem elektronske pošte.

Studenti nakon tog razdoblja neće biti u mogućnosti zatražiti izdavanje raznih potvrda sve do povratka zaposlenika Studentske službe s godišnjeg odmora dana 24. 08. 2020. godine.
Sveučilišni odjel zdravstvenih studija raspisuje natječaj.

Dr. sc. Mate Petričević, dr. med. održat će nastupno predavanje, kao pristupnik u postupku izbora u znanstveno-nastavno zvanje naslovnog docenta u znanstvenom području biomedicine i zdravstva, polje kliničke medicinske znanosti, grana kirurgija, dana 31. srpnja 2020. u 11 sati u knjižnici Klinike za kirurgiju KBC Split. Tema nastupnog predavanja je: „Povezanost antiagregacijske terapije i aktivnosti trombocita s rizikom krvarenja kod kardiokirurških bolesnika“.


Dr. sc. Anet Papazovska Cherepnalkovski, dr. med. održat će nastupno predavanje, kao pristupnik u postupku izbora u znanstveno-nastavno zvanje naslovnog docenta u znanstvenom području biomedicine i zdravstva, polje kliničke medicinske znanosti, grana pedijatrija, dana 30. srpnja 2020. u 12 sati u predavanici Klinike za ženske bolesti i porode KBC Split. Tema nastupnog predavanja je: „Neonatalni respiratorni distres sindrom: novosti vođenja i terapije“.


Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu, zbog povećanog opsega posla, objavljuje oglas za zapošljavanje na određeno vrijeme, voditelja/ice Odsjeka (položaj II. vrste).Obavještavaju se pristupnici za upise na sveučilišne preddiplomske studijske programe temeljem rezultata Državne mature, o rokovima i načinu upisa.

Na sljedećoj poveznici su opisani koraci za upis i potrebna dokumentacija http://ozs.unist.hr/studenti/upisi/preddiplomski-studijski-programi

Preslike potrebne dokumentacije potrebno je dostaviti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. od 21. 7. 2020. do 23. 7. 2020., a izvornike (originale) dokumenata potrebno je poslati poštom do 28. 7. 2020. godine.

Prilikom slanja dokumentacije elektroničkom poštom, obavezno dostaviti UPISNI BROJ pod kojim je pristupnik ostvario pravo upisa na objavljenoj rang listi.

Adresa za dostavu:
Sveučilište u Splitu
Sveučilišni odjel zdravstvenih studija
Ruđera Boškovića 35
21000 Split
"za upis na redovni studij".
Jelena Jerković, mag. forens., održat će predavanje, kao pristupnik u rezultatima izbora u nastavno zvanje naslovnog predavača u znanstvenom području biomedicina i zdravstvo, polje kliničke medicinske znanosti dana 22. srpnja 2020. u 10 sati u zgradi Tri fakulteta, Ruđera Boškovića 35, Split, u učionici F401, na IV. katu Zgrade. Tema slijedećih predavanja je: Forenzično primaljstvo-novi aspekt primaljstva modernog vremena“. 


Dr. sc. Nađa Aračić, održat će nastupno predavanje, kao pristupnik u postupku izbora u znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području biomedicine i zdravstva, polje kliničke medicinske znanosti, grana ginekologija i opstetricija, dana 14. srpnja 2020. u 13 sati u predavanici Klinike za ženske bolesti i porode KBC Split. Tema nastupnog predavanja je: „Prijevremeni porđaj“.

Objavljuje se rang lista pristupnika koji su ostvarili pravo na upis na preddiplomske sveučilišne studije Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija, temeljem rezultata razredbenog ispita.

PREDDIPLOMSKI STUDIJ SESTRINSTVO - pristupnici od rednog broja 1 do 10 ostvarili su pravo upisa.
PREDDIPLOMSKI STUDIJ PRIMALJSTVO - pristupnici od rednog broja 1 do 2 ostvarili su pravo upisa.
PREDDIPLOMSKI STUDIJ MEDICINSKO LABORATORIJSKA DIJAGNOSTIKA - pristupnik pod rednim brojem 1 ostvario je pravo upisa.

PRAVO NA ŽALBU NA ISPRAVNOST PROVEDBE RAZREDBENOG POSTUPKA:
Kandidat ima pravo prigovora na ispravnost provedbe razredbenog postupka. Prigovor se podnosi u pisanom obliku na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Povjerenstvu za upis u roku od 24 sata od objavljivanja rang-liste na web stranici visokog učilišta. Povjerenstvo za upis dužno je razmotriti prigovor kandidata u roku od 24 sata od njegova podnošenja.

Pristupnici koji su ostvarili pravo upisa, trebaju dostaviti isključivo poštom upisnu dokumentaciju navedenu u dokumentu "Koraci za upis".
Pristupnicima koji nisu ostvarili pravo upisa, dokumentacija će se vratiti putem pošte.
 Poštovani,

U privitku vam dostavljamo obavijest vezanu uz organizaciju događanja na sastavnicama našeg Sveučilišta kao i preporuke za postupanje u skladu s uputama HZJZ-a.Dr. sc. Vesela Torlak Lovrić, održat će nastupno predavanje, kao pristupnik u postupku izbora u znanstveno-nastavno zvanje naslovnog docenta u znanstvenom području prirodnih znanosti, polje kemija, grana biokemija i medicinska kemija, dana 6. srpnja 2020. u 13 satiu zgradi Tri fakulteta, Ruđera Boškovića 35, Split, u Vijećnici Odjela na V. katu Zgrade. Tema nastupnog predavanja je: Povezanost različitih polimorfizama gena za sintezu enzima β-1, 4-N-acetil-galaktozaminil-transferaze 1 (B4galant1) s nastankom šećerne bolesti tip 1 u populaciji Hrvatske“.


Razredbeni ispit za preddiplomske sveučilišne studije održat će se u srijedu 24. lipnja 2020. u 10:00 h, u predavaonici F401 Zgrade tri fakulteta, 4. kat Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Ruđera Boškovića 35, Split.  

Provedba testa provjere znanja bit će u skladu s Uputama za provedbu državne mature Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Nošenje maski ili drugih pokrivala za usta i nos kod pristupnika i svih koji sudjeluju u provedbi razredbenog ispita je obavezno


Pristupnici moraju na mjesto održavanja ispita stići 30 minuta prije početka razredbenog ispita na službeni ulaz na Sveučilišni odjel zdravstvenih studija – 1. kat Zgrade tri fakulteta, istočna strana zgrade prema FESB-u.  

Kašnjenje na početak razredbenog ispita neće se uvažavati.

Dr. sc. Sendi Kuret, održat će nastupno predavanje, kao pristupnik u postupku izbora u znanstveno-nastavno zvanje naslovnog docenta u znanstvenom području biomedicine i zdravstva, polje temeljne medicinske znanosti, grana genetika, genomika i proteomika čovjeka dana 26. lipnja 2020. u 16 sati u zgradi Tri fakulteta, Ruđera Boškovića 35, Split, u Vijećnici Odjela na V. katu Zgrade. Tema nastupnog predavanja je: Molekularna dijagnostika tumora“.

Prema naputku prorektora za nastavu, prof. dr. sc. Gordana Karduma prenosimo podsjetnik!


Poštovani,

U kontekstu neposrednih događanja tijekom dana i objava vezanih uz pandemiju Covid-19, pokušajmo se što više držati naputaka vezanih uz higijenu i održavanje udaljenosti. Naš svakodnevni rad u nekim trenutcima obiluje socijalnim kontaktima i vrlo brzo zaboravimo na pojačano održavanje higijene dezinfekcijskim sredstvima i međusobne udaljenosti. Vrijeme je ispita i održavanja nastave u određenom obimu te bi bilo dobro posvijestiti djelatnicima i studentima naputke o korištenju dezinfekcijskih sredstava i održavanja propisane udaljenosti.

Hvala na razumijevanju!
Obavijest o izboru kandidata za radno mjesto stručni suradnik na određeno vrijeme u punom radnom vremenu u Uredu za znanost, nastavu i međunarodnu suradnju je u privitku.
                                          aiesec

AIESEC Split, lokalni odbor najveće studentske organizacije u svijetu, prima nove članove! Pozivamo sve studentice i studente da nam se pridruže i učine prvi korak prema stjecanju novih iskustava, razvijanju svojih potencijala i poboljšavanju sebe i zajednice.

Nakon proteka žalbenog roka i Odluke Stručnog vijeća Odjela, objavljuje se konačna rang lista pristupnika koji su ostvarili pravo upisa na izvanredni sveučilišni preddiplomski studij Sestrinstva za akademsku godinu 2020./21.

Ukupno 76 pristupnika ostvarilo je pravo upisa.

Pristupnici koji su ostvarili pravo upisa, trebaju dostaviti isključivo poštom upisnu dokumentaciju navedenu u dokumentu "Koraci za upis" do 19. lipnja 2020. godine.

Pristupnicima koji nisu ostvarili pravo upisa, dokumentacija će se vratiti putem pošte.
Poštovani studenti,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja pripremilo je upitnik kojim želi prikupiti mišljenja o prehrambenim navikama studenata i zadovoljstvu prehranom u studentskim restoranima (restoranima subvencionirane studentske prehrane).

Ljubazno Vas molimo za popunjavanje upitnika koji će biti otvoren do 23. lipnja 2020. godine, a rezultati upitnika bit će podloga za unaprjeđenje subvencionirane prehrane studenata.

Upitnik se nalazi na sljedećoj poveznici:

Upitnik
https://www.1ka.si/a/288447
Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu objavljuje Obavijest o prijavi za razredbeni postupak za upis u akademsku godinu 2020./21. na preddiplomske sveučilišne studije Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija.

Prijave za razredbeni ispit za pristupnike starije od 24 godine primat će se isključivo putem pošte od 1. lipnja 2020. do 15. lipnja 2020. godine.

Pristupnici koji su do 31. siječnja 2020. navršili 24 godine ne moraju polagati državnu maturu.


Razredbeni ispit održat će se 24. lipnja 2020. u Zgradi tri fakulteta, a o točnom vremenu i mjestu održavanja ispita pristupnici će biti obaviješteni preko web stranice, zajedno s protokolom vezanim za održavanjem ispita u smislu pridržavanja uputa HZJZ.