nema rezultata...
PUBMET-2023
POZIV ZA PRIJAVU RADOVA I REGISTRACIJU  Deseta međunarodna konferencija o znanstvenoj komunikaciji u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2023 održat će se od 13. do 15. rujna 2023. godine na Sveučilištu u Zadru i online. Organizatori konferencije su Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Medicinski fakultet, Filozofski fakultet i Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska udruga za znanstvenu komunikaciju - ZNAK, Institut Ruđer Bošković, i Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci. Nakon devet uspješnih konferencija, ovogodišnja slavljenička konferencija osigurat će mjesto za dijalog i predstavljanje najboljih praksi  stručnjaka u području znanstvene komunikacije, istraživača, informacijskih stručnjaka i knjižničara, urednika, izdavača, edukatora, kreatora politika, komunikologa i novinara u dinamičnom području otvorene znanosti.


Ovogodišnje teme su:
  • vrli 'novi' svijet institucijskog izdavaštva - izdavaštvo u otvorenom pristupu dostupno autorima i institucijama 
  • uloga knjižnica u okruženju otvorenog pristupa i otvorene znanosti
  • istraživačka učinkovitost, uspješnost i provedba u kontekstu reforme sustava vrednovanja u znanosti
  • odgovornost, etika i inkluzivnost u istraživanju i objavljivanju
  • uloga otvorene infrastrukture u omogućavanju otvorene znanosti
  • FAIR načela i digitalni objekti
  • umjetna inteligencija (AI) u znanstvenoj komunikaciji
  • obrazovanje, edukacija, podizanje svijesti i unaprjeđenje vještina i resursa za otvorenu znanost
  • ekološka osviještenost i održivost u znanstvenoj komunikaciji. 


Pozvani predavači:
  • Luca De Santis, Net7 Srl
  • Kathleen Shearer, Confederation of Open Access Repositories
  • Matt Hodgkinson, UK Research Integrity Office

PRIJAVE SAŽETAKA
Organizatori konferencije PUBMET2023 pozivaju Vas da prijavite prošireni sažetak (na engleskom jeziku, maksimalno 600 riječi i ne više od 8 referenci) koji opisuje glavnu ideju Vašega rada, njegovu znanstvenu ili praktičnu relevantnost te znanstveni i/ili društveni utjecaj. Za pripremu sažetaka koristite predloške, a sažetke učitajte ovdje. Prilikom prijave sažetka, označite prijavljujete li kratko predavanje (do 10 minuta), postersko priopćenje ili radionicu (do 90 minuta). Nakon recenzije, autori zaprimljenih sažetaka će biti obaviješteni o ishodu recenzijskog postupka. Izlagači prihvaćenih sažetaka će se morati registrirati za sudjelovanje na konferenciju u Zadru, te dostaviti svoju kratku biografiju i fotografiju za web stranicu konferencije.  


OBJAVA
Prihvaćeni sažeci bit će objavljeni u Knjizi sažetaka PUBMET2023, koja će biti indeksirana u Google Scholar, Semantic Scholar, ZENODO, OpenAIRE Catalogue, BASE, Open Science Index i drugim indeksnim bazama podataka. Autori su također pozvani da prijave cjeloviti rad za objavu u posebnom izdanju časopisa Publications (ISSN 2304-6775), posvećenom PUBMET2023 konferenciji. Publications je međunarodni časopis u otvorenom pristupu, indeksiran u Scopus, Web of Science Core Collection, RePEc i mnogim drugim bazama podataka, te je rangiran u Q1 (Library and Information Sciences) prema CiteScore. Sve pristigle radove će vrednovati gostujući urednici i ako će ih smatrati prikladnima za razmatranje, proslijedit će ih recenzentima. Naknada (APC) za objavljivanje prihvaćenih članaka u posebnom broju PUBMET2023 neće se naplaćivati. Autori imaju mogućnost odobriti objavu komentara recenzenta i uredničke odluke objave zajedno sa završnom verzijom rada. Članci će se objaviti pod licencijom CC BY, a autorska prava zadržavaju autor(i).Svi prihvaćeni sažeci, kao i prezentacije i snimke bit će objavljeni na mrežnoj stranici konferencije pod licencijom CC-BY 4.0.


REGISTRACIJE SU OTVORENE!

Registrirati se možete na PUBMET2023 MREŽNOJ STRANICI ZA REGISTRACIJU.


VAŽNI DATUMI

Rok za predaju sažetaka: 15. svibanj 2023.
Obavijest o prihvaćanju sažetka: 15. lipanj 2023.
Rok za dostavu cjelovitih radova (za časopis Publications): 30. studeni 2023.
Rok za predaju prezentacija i/ili postera: 10. rujan 2023.
Za više informacija posjetite mrežnu stranicu PUBMET2023: http://pubmet.unizd.hr/ ili nas kontaktirajte na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..