nema rezultata...
Poštovane studentice i poštovani studenti,

objavljen je JAVNI POZIV za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2022./2023., u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021. - 2026.redovitim studentima koji su upisani na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj.

Tekst poziva dostupan je na poveznici.

Svakako provjerite vaše osobne podatke u ISVU sustavu i valjanost Vašeg AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

Prijave će studenti obavljati u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr, a rang-liste dobitnika bit će objavljene na mrežnim stranicama Ministarstva najkasnije nakon 60 dana od dana zatvaranja javnog poziva.


Pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (u daljnjem tekstu: državna stipendija) imaju
 
  • redoviti studenti hrvatski državljani, redoviti studenti državljani države članice Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i Švicarske Konfederacije te redoviti studenti koji uživaju međunarodnu i privremenu zaštitu sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, koji su upisani na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj na preddiplomske sveučilišne studije, diplomske sveučilišne studije, integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije, preddiplomske stručne studije, kratke stručne studije i specijalističke diplomske stručne studije u STEM područjima znanosti (u daljnjem tekstu: studenti) pod uvjetima koji su određeni Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 106/22, u daljnjem tekstu: Pravilnik).



UPUTE ZA PODNOŠENJE PRIJAVE:
Prijava na javni poziv podnosi se u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr.

Student/ica pristupa prijavi nakon unosa AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

Studenti provjeravaju podatke koji su uneseni u aplikaciji.

Ako podaci o broju ECTS bodova i prosjeku ocjena nisu ispravni, studenti se trebaju obratiti visokom učilištu.

Ako podaci o rezultatima državne mature nisu ispravni, studenti se trebaju obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na elektroničku adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Studenti ostalih godina isključivo provjeravaju podatke (ne učitavaju dodatnu dokumentaciju) i označavaju prijavu klikom na gumb Potvrđujem i prijavljujem se za STEM stipendiju. 

Obrazac prijave podnosi se isključivo u elektroničkom obliku – obrazac i obavezni prilozi (prva godina diplomskog sveučilišnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija) ne šalju se u tiskanom (papirnatom) obliku na adresu Ministarstva.
Klikom na gumb Potvrđujem i prijavljujem se za STEM stipendiju obrazac se jednokratno šalje u Ministarstvo.
Tako poslan obrazac zajedno s učitanim prilozima bit će zaprimljen u Ministarstvu. Nakon obrade studentu će e-poštom biti dostavljena obavijest o zaprimanju prijave. 

Prijava se smatra potpunom nakon što je popunjen (pregledan) elektronički obrazac, učitana popratna dokumentacija (ako je potrebno) u sustavu te potvrđen klik na gumb Potvrđujem i prijavljujem se za STEM stipendiju.


ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA: 
Prijave na Javni poziv za dodjeljivanje državnih STEM stipendija podnose se od srijede, 19. listopada 2022. godine od 12.00 sati do srijede, 9. studenoga 2022. do 12.00 sati. 

Prijave s nepotpunom dokumentacijom, prijave koje ne budu podnesene u propisanome roku, kao i tiskane prijave poslane poštom, neće se razmatrati.
Dopuna dokumentacije kao prilog prijavi koja pristigne izvan utvrđenoga roka za podnošenje prijava neće se razmatrati.
  


Državna stipendija isplaćuje se u devet mjesečnih rata u iznosu od:
  • 520,70 HRK / 600 EUR*za STEM nastavničke studijske programe
  • 260,35 HRK / 300 EURza ostale STEM studijske programe.
Novčani iznos državne stipendije isplaćuje se na žiroračun korisnika stipendije, do 15. dana u mjesecu za tekući mjesec.  

Za vrijeme ostvarivanja prava na državnu stipendiju student ne može primati ni jednu drugu stipendiju koja se financira iz javnih izvora.

Cjelokupni tekst javnog poziva možete pronaći na https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/5089, a za detaljne upute i važne obavijesti posjetite https://stemstipendije.mzo.hr/.

Za sva dodatna pojašnjenja studenti se mogu obratiti na službenu elektroničku adresu:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili koordinatoru za STEM stipendije na visokom učilištu (SOZS - Jadranka Vrsalović Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).