nema rezultata...
Ured za odnose s javnošću Američkog veleposlanstva predstavit će 1. lipnja 2022. u 14 sati u vijećnici Sveučilišta u Splitu "Don Frane Bulić" bilateralni Fulbrightov program stipendiranja. Program je namijenjen hrvatskim znanstvenicima i doktorskim studentima koji žele provesti neko studijsko vrijeme na američkim sveučilištima ili institutima. U sklopu predavanja, predstavnice Veleposlanstva prezentirat će i Humphreyjev program stipendiranja za hrvatske stručnjake, te Fulbrightov program namijenjen financiranju dolazaka američkih stručnjaka na hrvatske institucije tzv. Fulbright Specialist program kao i razne natječaje za financiranje programa akademskih i neprofitnih institucija.

Natječaj za stipendije programa Fulbright za istraživanje i usavršavanje na sveučilištima u SAD-u u akademskoj godini 2023./2024. otvoren je za:
  • preddoktorska istraživanja u trajanju od dva semestra (9 mjeseci) - stipendije namijenjene kandidatima koji su stekli akademski naziv magistra znanosti ili ekvivalent te su u trenutku prijave upisani na poslijediplomski doktorski studij u Republici Hrvatskoj, rok za prijavu je 30. svibnja 2022.
  • postdoktorska istraživanja u trajanju od jednog ili dva semestra (od 4 do 9 mjeseci) - stipendije su namijenjene kandidatima koji su u trenutku prijave stekli akademski stupanj doktora znanosti, rok za prijavu je 1. rujna 2022.

Stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2023./2024. dodjeljuju se kandidatima iz javnoga i privatnoga sektora s visokom stručnom spremom, iskustvom u rukovođenju i pet godina radnoga iskustva u nekom od prihvatljivih područja (ljudski i institucionalni kapaciteti, prava i slobode, održiva zemlja, napredne zajednice).

Osim online prijave potrebno je dostaviti i dodatnu dokumentaciju. Više informacija o programu, detaljne upute i obrasci za online prijavu nalaze se na web stranici Veleposlanstva SAD-a:

Izvor: Odjel za znanost i inovacije