ODLUKA o rang listi kandidata za studentsku mobilnost u svrhu studija u okviru Erasmus+ programa za akademsku godinu 2019./20. – ljetni semestar  

Poštovani studenti,

 

pozivamo Vas na sudjelovanje u iznimnom događaju koji će se održati na Medicinskom fakultetu u Splitu, u rujnu u okviru projekta „Nobel Days“.

Medicinski fakultet u Splitu imat će čast ugostiti čak 4 dobitnika Nobelove nagrade, čime će postati jedna od rijetkih institucija u svijetu koja će u tako kratko vrijeme ugostiti ovoliki broj dobitnika najprestižnije znanstvene nagrade na svijetu.

Drage studentice i studenti, u nastavku prenosimo objavu Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

"Drage studentice i studenti,
kako bi vam i ove godine pomogli oko smještaja dogovoreno je sa Studentskom centrom kako će se provesti anketa u svrhu utvrđivanja potreba za istim tijekom ljetnog perioda. Na temelju provedene ankete, obaviti ćemo potrebne korake kako bi bilo osigurano dovoljno ležajeva za sve koji zbog fakultetskih obaveza ili sličnih potreba trebaju smještaj u studentskom domu nakon 15.07.  Molimo vas da svi kojima je potreban ljetni smještaj ispune priloženu anketu. "

ANKETA

Djelatnice Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija, doc. dr. sc. Vesna Antičević, dr. sc. Ana Ćurković i Ana Šarić Gudelj, mag. ing. comp., održale su predavanje o psihološkim i sociološkim aspektima ovisnosti o internetu. Predavanje je održano u sklopu aktivnosti Europske noći istraživača, 12. lipnja 2019. godine u Gradskoj knjižnici Marko Marulić. 

nocistrazivaca

Deset najuspješnijih studenata II. i III. godine preddiplomskih sveučilišnih studija Odjela zdravstvenih studija sudjeluje na konferenciji  “11th ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine”, koja se održava od 17. do 22. lipnja 2019. godine u Splitu.

EUROSTUDENT VII je istraživanje o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja koje se provodi u više od 30 zemalja Europe. Istraživanje je ujedno i najveće europsko istraživanje o kvaliteti studentskog standarda.  Cilj istraživanja je dobiti empirijske uvide koji su stvarni životni uvjeti studenata u pogledu obrazovnih iskustava, smještaja, prehrane, troškova studija, smještaja, međunarodne mobilnosti i mogućih prepreka za uspješan završetak studija.
 

27.svibnja organizira se javna tribina "Druga prilika" koja je usmjerena na srednjoškolce, profesore, zdravstvene djelatnike, udruge te sve one koji mogu izvršiti edukaciju o temi cijepljenja protiv HPV-a, te tako prevenirati karcinom.

Poštovani studenti molimo vas da ispunite ankete za studentsko vrednovanje rada stručnih i administrativnih službi najkasnije do 3.6.2019. Ankete se nalaze u desnom izborniku web stranice, kao i upute za popunjavanje.

Studentice SOZS-a osvojile su treće mjesto na Prvenstvu Sveučilišta u Splitu u košarci.  S ponosom im čestitamo. 

20190517093849

Veleposlanstvo Japana raspisalo je u ime japanskog Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije (MEXT) natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomski i diplomski (istraživački) studij, te stipendije za stručne studije na visokim školama u Japanu. Stipendije se dodjeljuju za početak studija u Japanu u akademskoj godini 2020-2021.

Objavljen je natječaj za međunarodni međusektorski TCA seminar pod nazivom Enhancing Digital Competences in Education and Training koji će se Tallinnu, u Estoniji,  od 4. do 7. rujna 2019. godine u organizaciji estonske nacionalne Erasmus+ agencije.

 

U okviru proslave 60. obljetnice osnutka, Večernji list organizira okrugli stol i tribinu "Budućnost u Hrvatskoj" koji će se održati u ponedjeljak, 13. svibnja, s početkom u 10 sati u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu, R. Boškovića 31.

Više informacija na LINKU.

Nastavno na niže citiranu vijest, moramo vas obavijestiti da je predavanje Branka Roglića otkazano te ćemo vam naknadno javiti novi datum.

Talk and Grow by UNIST je ciklus predavanja za studente u organizaciji Sveučilišta u Splitu na kojima će gostovati niz uspješnih, poznatih i cijenjenih osoba iz različitih područja. 

U skladu s Kalendarom nastavne djelatnosti u akademskoj 2018./2019. godini, usvojenim na 54. sjednici Senata Sveučilišta u Splitu održanoj 29. ožujka 2018. godine, Dan grada Splita i blagdan sv. Dujma, 7. svibnja 2019. godine, na svim sastavnicama Sveučilišta u Splitu neradni je dan.

Na dobro vam došla Sudamja!

Svečanost promocije i dodjele diploma na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu održat će se u petak 10. svibnja 2019. u Zgradi tri fakulteta, Ruđera Boškovića 33, u amfiteatru A0-2 u sljedećim terminima:

  1. Sveučilišni prvostupnici Sestrinstva i Primaljstva u 9:00 sati
  2. Sveučilišni prvostupnici Fizioterapije, Radiološke tehnologije i Medicinsko-laboratorijske dijagnostike u 11:00 sati
  3. Magistri Sestrinstva, Radiološke tehnologije i Fizioterapije u 12:30

SOZS je sa svojim studentima sudjelovao na otvaranju festivala znanosti. U sklopu festivala mjerili su vrijednosti krvnog tlaka, određivali razinu glukoze u krvi, mikroskopom su dočarali oku neviđene stvari kao i razmaze boja različitih preparata.

Poništava se natječaj za popunjavanje radnog mjesta voditelja odsjeka, zamjena za privremeno nenazočnog radnika u referadi prema priloženoj odluci. 

Studentski zbor SOZS-a radi anketu zainteresiranosti studenta OZS-a za sudjelovanje na Humanijadi. Molimo Vas da ispunite obrazac kako bi mogli dobiti što vjerodostojnije rezultate te prema tome odredili daljnje postavke događaja.

OBRAZAC