nema rezultata...
U petak 15. prosinca 2023. godine u 13:00 sati u predavaonici u atriju Klinike za ženske bolesti i porode KBC Split održat će se Simpozij s naslovom: Utemeljitelji ginekologije i porodništva u Splitu - Fundatores obstetriciae et gynaecologiae Spalatensis.

Organizatori skupa: Klinika za ženske bolesti i porode KBC Split i Hrvatska akademija medicinskih znanosti – podružnica Split.


Program:

prof. dr. sc. Damir Roje: 100 godina Klinike u 10 minuta

izv. prof. dr. sc. Marko Mimica: Život i djelo dr. Petra Rismonda

prof. dr. sc. Vesna Lukinović - Škudar: Život i djelo dr. Jure Lukinovića

prof. dr. sc. Liana Cambj Sapunar: Život i djelo dr. Kruna Cambja



Moderatori: izv. prof. dr.  sc. Marko Mimica i prof. dr. sc. Damir Roje


Posebnost simpozija je i u tome što će o dr. Juri Lukinoviću i dr. Kruni Cambju govoriti njihove unuke, prof. dr. Vesna Lukinović - Škudar sa Zavoda za fiziologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. Liana Cambj Sapunar, interventni radiolog Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC Split.
Ovom će prilikom dvorana u atriju Klinike dobiti naziv dr. Petra Rismonda, a novoopremljene seminarske dvorane na drugom i trećem katu dr. Jure Lukinovića odnosno dr. Krune Cambja. Seminarske dvorane su uređene i opremljene u suradnji KBC Split s Rotary Clubom Split i Odjelom za zdravstvene studije Sveučilišta u Splitu.


Kotizacija: nije predviđena

Bodovanje: prema odluci Hrvatske liječničke komore za pasivno sudjelovanje predviđena su 3 boda.

Napomene: Molimo Vas pripremite svoj OIB kako bismo mogli realizirati upis bodova u sustav Hrvatske liječničke komore.