Srce je nedavno pokrenulo tečaj za samostalno učenje „Osnove rada s alatima za upravljanje referencama“.

Tečaj je usmjeren na stjecanje osnovnih vještina rada s alatima za upravljanje referencama, važnih prvenstveno znanstvenicima, nastavnicima, studentima te ostalim korisnicima koji se bave akademskim pisanjem i objavljuju rezultate istraživanja u znanstvenim i stručnim publikacijama. Pravilno navođenje korištenih izvora uz uporabu prikladne i propisane strukture zapisa važan je dio procesa pisanja znanstvenih radova. Postoje različiti alati koji olakšavaju pravilno referenciranje poput dodatka za MS Word te naprednijih alata koji nude širi spektar mogućnosti, kao što su Medeley i Zotero. U ovom tečaju korisnici će naučiti osnove rada s navedenim alatima za upravljanje referencama, a sadržaj tečaja uključuje kreiranje bibliografskih zapisa, organizaciju i pretraživanje referenci te integraciju s web-preglednicima i programima za obradu teksta.

Tečaj je namijenjen svim korisnicima koji žele saznati kako učinkovitije unaprijediti postojeća znanja i vještine. Interaktivan je, omogućuje samostalno učenje u vlastitom tempu, a na kraju tečaja se nalazi test za provjeru znanja.

Tečaj je besplatan i otvoren za sve zainteresirane korisnike, a za pristup je potrebna registracija za sustav za online tečajeve Srca. Ostale tečajeve, radionice, webinari i druge obrazovne aktivnosti Srca pronađite na stranicama Obrazovnih programa Srca.