nema rezultata...
Na temelju Odluke Stručnog vijeća Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu od 20. rujna 2024., pokreće se postupak izbora šefova katedri za razdoblje od 1. listopada 2024. do 30. rujna 2027. za sljedeće katedre:
  1. Katedra za sestrinstvo
  2. Katedra za medicinsko-laboratorijsku dijagnostiku
  3. Katedra za temeljne medicinske znanosti
  4. Katedra za preventivnu medicinu
Prema odredbama Pravilnika Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija (čl. 44. – 48.) i Pravilnika o radu katedri SOZS-a, za šefa katedre ili njegova zamjenika može biti izabran nastavnik zaposlen na znanstveno-nastavnom ili nastavnom radnom mjestu, koji predaje predmete u okviru katedre.

Šefa katedre i njegova zamjenika, na prijedlog članova katedre i uz prethodno pribavljeno mišljenje Stručnog vijeća, imenuje pročelnik Sveučilišnog odjela. Izbor šefa katedre i njegovog zamjenika provodi se tajnim glasovanjem članova katedre, uz predočenje programa rada katedre, a odluka se donosi natpolovičnom većinom svih članova katedre.

Mandat šefa katedre, njegova zamjenika i tajnika traje tri godine, pri čemu ista osoba može biti ponovno birana. U radu šefu katedre i njegovom zamjeniku pomaže tajnik katedre, kojeg imenuje šef katedre na prvoj sjednici svog mandata među članovima katedre.Prijave kandidata za šefove katedri s programima rada potrebno je dostaviti na protokol SOZS-a do 27. rujna 2024. do 15 sati. Zaprimljene prijave bit će proslijeđene šefovima katedri u sadašnjem mandatu. Na sjednici katedre razmatrat će se prijave kandidata s programima rada te će se provesti postupak tajnog glasovanja za predloženika koji se kandidirao.

Šefovi katedri u sadašnjem mandatu dužni su dostaviti zapisnike sa sastanaka katedri na protokol u tajništvo SOZS-a do 14. listopada 2024. godine, kako bi Stručno vijeće na svojoj sjednici u listopadu 2024. dalo mišljenje o kandidatima.