Važne obavijesti

Dobra komunikacija pretpostavka je dobrih međuljudskih odnosa. Iako se komunikacija sama po sebi čini jednostavna, često dovodi do nerazumijevanja, što može uzrokovati konflikte i frustracije u odnosima s ljudima. Iz tog razloga, ovaj put je osmišljen trening komunikacijskih vještina koji se fokusira na vještine asertivne komunikacije i aktivnog slušanja.

Ansambl za suvremenu glazbu S/UMAS u suradnji s Umjetničkom akademijom u Splitu, Sveučilištem u Splitu i Sveučilištem Sjever u Varaždinu organizira koncert filmske glazbe humanitarnog karaktera pod nazivom „S/UMAS goes Hollywood“ 13. prosinca s početkom u 19.30 sati u amfiteatru Doma mladih u Splitu. Sve novčane donacije koje će se prikupljati na ulazu bit će darovane Dječjem domu Maestral.

Zaposlenica Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija izv. prof. dr. sc. Vesna Antičević je sudjelovala  na XII Congreso Internacional y XVII Nacional de Psicologia Clinica u Santanderu, Španjolska koji je održan od 13. do 16. studenog 2019. Na Kongresu su predstavljena dva znanstvena rada Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija:

  1. Autori: Vesna Antičević, Ana Ćurković, Ana Šarić Gudelj, Stipan Janković „The role of sociodemographic characteristics, types of Internet activities and psychological distress in Internet addiction“;
  2. Autori: Irena Mišetić, Vesna Antičević: „The mediating role of maladaptive schemas and emotional regulation on relationship between attachment and depression.“

Obavještavamo Vas da je otvoren II. krug dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti.

Dodatne informacije