nema rezultata...
Poštovani studenti,

U skladu s Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 28. rujna 2021. godine, o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja svih zaposlenika zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koje obavljaju zdravstvenu djelatnost te privatnih zdravstvenih radnika na virus SARS-CoV-2, Pročelnik Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu, donio je Odluku kojom se regulira ulazak studenata preddiplomskih i diplomskih studija SOZS-a na održavanje kliničkog dijela nastave u zdravstvenim ustanovama.

Za ulazak u zdravstvene ustanove koje su nastavne baze za klinički dio nastave (KBC, NZJZ, domovi zdravlja i sl.) potrebno je predočiti dokaz u skladu s Odlukom Stožera, kako slijedi:

  1. osobe koje su preboljele bolest COVID-19 i dijagnoza im je postavljena na temelju brzog antigenskog testa unazad 9 mjeseci (DOKAZ: potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite koju isti izdaje na temelju nalaza brzog antigenskog testa)
  2. osobe koje su imale dijagnosticirane COVID bolesnike u obitelji i imale su s tim oboljelima kontakte, proglašavane su takozvanim vjerojatnim slučajem te im bolest nije dijagnosticirana laboratorijskim testom (DOKAZ: potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju unutar 9 mjeseci, a na temelju medicinske dokumentacije.
  3. osobe kojima je bolest COVID-19 dijagnosticirana PCR testom prije više od 6 mjeseci, a manje od 9 mjeseci (DOKAZ: potvrda o preboljenju izdanom od liječnika primarne zdravstvene zaštite ili nalazom PCR testa ne starijim od 9 mjeseci.)
  4. osobe koje su preboljele bolest COVID-19, bolest im je dijagnosticirana PCR-om, BAT-om ili su bili vjerojatni slučaj, a cijepljene su jednom dozom cjepiva unutar 8 mjeseci od preboljenja te nije prošlo više od 9 mjeseci od primitka prve doze (DOKAZ: potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju ili nalazom pozitivnog PCR testa i potvrdom o cijepljenju jednom dozom cjepiva protiv bolesti COVID-19 pri čemu je datum cijepljenja unutar 8 mjeseci od preboljenja, a nije prošlo više od 9 mjeseci od cijepljenja).


Kako bismo pravovremeno imali točan popis studenata kojima je potrebno antigensko testiranje, molimo Vas da što prije popunite anketu dostupnu na poveznici https://forms.gle/Q5guzbNEDGYUUqr38

Rok za popunjavanje ankete je petak 1. listopada 2021. godine  do 10:00 sati.

SOZS će studentima osigurati besplatno antigensko testiranje za prva dva tjedna (od 4. listopada do 16. listopada 2021.) dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom, za studente kojima je nastava taj tjedan. Svi ostali studenti koji po rasporedu nemaju u tom periodu kliničku nastavu, neće biti testirani taj tjedan.
Svaki student će dobiti potvrdu o rezultatima testa koja će mu služiti isključivo za ulazak u nastavnu bazu. U druge svrhe ista se neće moći koristiti.

Nakon 16. listopada 2021. godine, a u dogovoru sa nadležnim ustanovama, donijet će se nove smjernice koje mogu uključivati obvezu financiranja testiranja od strane studenata.

Prema rezultatima ankete, antigensko testiranje organizirat će se u ponedjeljak 4. listopada 2021. godine. Mjesto i vrijeme testiranja bit će objavljeno na web stranici Odjela.