Za sve informacije vezane za prijave i polaganje ispita državne mature pratite mrežne stranice www.ncvvo.hr i www.postani-student.hr.

Za dodatne informacije kontaktirajte e-adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj telefona 01/4501-899.

Na web stranici Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavljena je rubrika Česta pitanja i upute.Prijave u sustav različite su za pojedine kategorije pristupnika te je važno pratiti naslovnice mrežnih stranica www.ncvvo.hr i www.postani-student.hr na kojima će biti objavljene sve potrebne informacije, kao i važni datumi i rokovi. Nužno je pozorno pročitati i prihvatiti Opće uvjete prijava ispita državne mature i studijskih programa pri prvoj prijavi.


Kalendar i vremenik provedbe ispita državne mature u šk. god. 2022./2023. - LJETNI ROK

Kalendar i vremenik provedbe ispita državne mature u šk. god. 2022./2023. - JESENSKI ROKUpute za učenike u redovnom sustavu obrazovanja

Upute za kandidate koji su srednje obrazovanje završili od 2010. do 2021. godine

Upute za kandidate koji su strani državljani ili su srednje obrazovanje završili prije 2010. godine ili ga završavaju u inozemstvuUpute za upis temeljem rezultata Državne mature - ljetni rok


Upute za upis temeljem rezultata Državne mature - jesenski rok