nema rezultata...
Međunarodni simpozij „Personalizirana skrb u kardiokirurgiji“, u organizaciji  Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu i Hrvatskog torakalnog društva otvoren je u petak, 15. srpnja, u Zgradi tri fakulteta.
Simpozij se na splitskom kampusu održava 15. i 16. srpnja te okuplja vodeće stručnjake iz domene kardijalne kirurgije, anestezije i transfuziologije iz Hrvatske i inozemstva.

Na otvaranju se sudionicima uvodno obratio predsjednik simpozija doc. dr. sc. Mate Petričević, pročelnik Zavoda za kardiokirurgiju KBC Split, istaknuvši kako je velika čast okupiti uvažene stručnjake i znanstvenike na prvom skupu o personaliziranoj skrbi u kardiokirurgiji. Naglasio je kao su moderni trendovi u medicini usmjereni ka osobnom pristupu pacijentima, a to je i vodilja Zavoda za kardiokirurgiju KBC-a Split, kako bi se postigli što bolji rezultati u liječenju bolesnika.

U ime Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija i pročelnika prof. dr. sc. Stipana Jankovića okupljenima je dobrodošlicu na Odjel poželio izv. prof. dr. sc. Ante Obad, zamjenik pročelnika i pomoćnik za razvoj i inovacije. Zahvalio je svim sudionicima skupa uglednim profesorima i pozvanim predavačima koji će s kolegama rado podijeliti svoje znanje i iskustva, a posebno se osvrnuo na angažman doc. Petričevića i njegovu inicijativu da se ovaj simpozij održi pod okriljem Odjela zdravstvenih studija i Hrvatskog torakalnog društva. Zamjenik Obad je prisutnima predstavio Odjel, istaknuvši kako će uskoro prerasti u Fakultet zdravstvenih znanosti. Izrazio je duboko uvjerenje da će ovaj skup iznjedriti vrijedne spoznaje u najsuvremenijim tokovima kardiokirurgije koji će se primjenjivati u svakodnevnom radu u cilju što bolje zdravstvene skrbi pacijenata.

Prof. dr. sc. Julije Meštrović, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split, istaknuo je važnost održavanja ovakvog skupa kako za splitsku bolnicu, tako i za Sveučilište. Naglasio je kako je mnogo truda potrebno uložiti da neki postupci liječenja, odnosno pristupi u medicini postanu standardni, no ni oni nikada nisu jednako dobri za sve pacijente. Stoga je idući iskorak u svim područjima medicine upravo personalizirana skrb, što je upravo i glavna tema ovog simpozija. Izrazio je čvrsto uvjerenje kako će ovaj skup biti uspješan jer je upravo timski rad kardiokirurga, kardiologa, anesteziologa, sestara, tehničara u tome ključan, a upravo niz stručnjaka/inja iz tih područja medicine sudjeluje na ovom simpoziju.

Na simpoziju će biti prezentirane najnovije spoznaje i iskustva iz područja transplantacije srca, ugradnje umjetnog srca, intenzivne skrbi kardiokirurških bolesnika te iz područja periproceduralne (prije i poslije operacijske) skrbi o kardiokirurškim bolesnicima. Simpozij je namijenjen kardiokirurzima, kardiolozima, kardiokirurškim anesteziolozima, transfuziolozima te medicinskim sestrama i fizioterapeutima s područjem interesa u kardijalnoj medicini.

U programu će se uz predavanja održavati i otvorene diskusije u kojima će sudionici neposredno od eksperata - prof. Marca Ranuccija , prof. Klausa Goerlingera i brojnih drugih stručnjaka/inja, moći dobiti važne odgovore na pitanja s kojima se susreću u svakodnevnoj kliničkoj praksi.

IMG4950
IMG4978x160x130
IMG49352
IMG49592