nema rezultata...
Peti svibnja obilježava se u cijelom svijetu kao Međunarodni dan primalja i uvijek je prilika za podsjećanje na važnu ulogu primalja u zdravstvenoj zaštiti žena i novorođenčadi.
Primaljstvo je jedna od najstarijih medicinskih struka u koju su stoljećima brojne primalje ugrađivale svoje znanje, iskustvo i vještine. 

Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu organizira u Solinskom Teatrinu u četvrtak 5. svibnja 2022. godine od 16:00 do 19:00 sati, predavanja s brojnim stručnjacima, koja su otvorena za sve zainteresirane.

Prilika je to da se naglasi važna uloga primalje u zdravstvenoj zaštiti žena i novorođenčadi, ali i da se proširi ideja o primaljama i primaljstvu.
Sudjelovanjem na Festivalu znanosti, Sveučilišni odjel zdravstvenih studija započinje Dane odjela zdravstvenih studija povodom 11. godišnjice njegovog osnutka.

Održat će se niz predavanja na aktualnu tematiku pandemije:
Ključ života u tvojoj je ruci,
Porod u doba COVID-19 Pandemije te
Radiološke pretrage u trudnoći i u periodu dojenja.

Predavanja će biti održana od strane eminentnih stručnjaka: izv. prof. dr. sc. Marko Mimica, dr. med., Jelena Jerković, prvostupnica primaljstva, prof. dr. sc. Damir Roje, dr. med., izv. prof. dr. sc. Marko Vulić, dr. med., Radojka Vukšić, prvostupnica primaljstva, doc. dr. sc. Anet C. Papazovska, dr. med., Zagorka Perić, prvostupnica primaljstva te izv. prof. dr. sc. Krešimir Dolić, dr. med.

Događaju će prisustvovati i izaslanstvo Grada Solina i KBC-a Split.