nema rezultata...
Gradska knjižnica Marka Marulića od 23. veljače započinje pilot projekt pod nazivom Priroda u društvu u kojem bi se u nadolazećim mjesecima redovito predstavljati radovi naših stručnjaka iz polja prirodnih znanosti, razgovaralo o važnim problemima koje se tiču prirodnih pojava te provodilo zabavno edukacijska predavanja.


Kao što znate, istraživanjem tajni prirodoslovlja obogaćujemo naše razumijevanje prirode, razvijamo kritičko mišljenje, stječemo inspiraciju za razvoj tehnologija, donosimo relevantne civilizacijske odluke i pomažemo u donošenju novih životnih rješenja u našem okruženju.

  
Budući je javni prostor trenutno u nedostatku kontinuiteta edukativne diskusije i dijaloga na temu prirodoslovlja, Gradska knjižnica Marka Marulića odlučila je projektom Priroda u društvu iskoristiti svoju poziciju u kulturnom životu našeg grada. 

Projekt je namijenjen svim zainteresiranima: od građana, djelatnika u obrazovanju i studenata do donositelja odluka i otvoren je za prijedloge građana i ekspertnih skupina. Isto tako, knjižnica nudi platformu stručnim predavačima da predstave svoje projekte i upoznaju zainteresiranu javnost s raznim prirodnim fenomenima.

Panel rasprava na temu „Dobrobit edukacije u prirodoslovlju“ održat će se 23. veljače u 18:00 na kojoj će panelisti govoriti o svojim iskustvima educiranja javnosti, obrazovnim praksama i važnosti istih na području prirodoslovlja. 

Sudionici:
- prof. dr. sc. Ivica Puljak
- prof. dr. sc. Mile Dželalija
- prof. dr. sc. Mladen Šolić, mag. biol. et oecol.
- Tea Kuzmičić Rosandić (Udruga Sunce)

Moderatorica: dr. sc. Natalija Dunić 


Ako ste zainteresirani, potvrdite svoj dolazak na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 


GKMM-Priroda-i-drutvo