nema rezultata...
Dolazak u novi grad na studij, ali i sam početak studiranja u rodnom gradu budi mnoga pitanja u glavama studenta. Koja su prava studenta? Što je iksica? Što je studenti zbor? Koliko mogu jesti u menzi? Na koju stipendiju se mogu prijaviti? Pitanja je na stotine! Studentski centar u Splitu našao je odgovore na sve njih!

"Akademko" novi je virtualni vodič za sve studente Sveučilišta u Splitu, a u  izradi su sudjelovali djelatnici Studentskog centra u Splitu, ali i studenti kojima je prvotno i namijenjen.

Naime, radi se o online vodiču  koji je podijeljen u nekoliko kategorija: Uvod u studiranje, Tko smo mi i što ti pružamo?, Što je iksica i kako se koristi?, Sveučilište u Splitu, Stipendije, Život u Splitu, Studentske razmjene i Internetske usluge.
Vodiču je moguće pristupiti putem Internet mreže na www.akademko.eu.

Cilj vodiča je upoznati studente s osnovnim pojmovima studiranja, ali ih i u startu potaknuti na djelovanje u studentskoj zajednici. Tako da će studenti uz informacije o studentskom zboru, Sveučilištu, Studentskom centru, menzama...biti upoznati s mogućnostima proaktivnog djelovanja na Sveučilištu te aktivnostima koje se provode.  Na Sveučilištu trenutno djeluje preko 20 studentskih udruga iz raznih branši, a i sportskih aktivnosti ne manjka.

Kako sve ne bi bilo suhoparno studenti se upoznaju i s 'zabavnijim' dijelom studiranja i pojmovima poput 'brucošijada', 'noćni i društveni život'. Studentski centar u Splitu već godinama trudi se pokazati kako je studiranje jedno posebno iskustvo koje se pamti zauvijek, a informiranje je ključno kako bi taj mladenački period što bolje iskoristili.

VIDEO: https://youtu.be/8dvJLq0yeC0

akademko3-07-002