nema rezultata...
Na  mrežnim stranicama AMPEU objavljen je natječaj za „freemover“ mobilnosti (mobilnosti izvan CEEPUS mreža) u programu CEEPUS, za prijavu mobilnost u ljetnom semestru, bilo da je riječ o odlaznim ili dolaznim kandidatima.

Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj u tekućoj godini ima mogućnost isplatiti stipendiju za virtualne dolazne mobilnosti profesora i studenata, u visini od 50% uobičajenog iznosa stipendija za dolazne mobilnosti u CEEPUS-u, prema obavijesti u privitku. Mogućnost isplate stipendija odnosi se na mobilnosti prijavljene unutar i izvan CEEPUS mreža („freemovere“).  

Kroz CEEPUS će biti moguće organizirati virtualna predavanja profesora iz drugih CEEPUS zemalja (popis zemalja dostupan je na www.ceepus.info) uz isplatu stipendije. Ako se prijava podnosi putem „freemover“ natječaja, izbor nije sužen samo na profesore s ustanova koje su dio iste CEEPUS mreže (partnerstva) s kojima ustanova ili odjel imaju prethodno potpisani ugovor, već na profesore s praktički svih ustanova iz 15 CEEPUS zemalja. 

Takva, „virtualna“, gostovanja stranih stručnjaka, čak i u trenutnoj situaciji, mogu značajno doprinijeti raznolikosti i kvaliteti nastave. Također, to je jedan od načina da se i u ovom razdoblju na razmjerno jednostavna način održi određena razina međunarodnih aktivnosti na hrvatskim ustanovama („internacionalizacija kod kuće“), bez obzira na brojna ograničenja i poteškoće koje postoje u nastavi na daljinu, pa samim time i u „virtualnim“ mobilnostima.

Za sva dodatna pitanja može se kontaktirati Nacionalni ured za CEEPUS/NCO-HR Agencija za mobilnost i programe Europske unije https://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/programi/ceepus/